Slider

divendres, 5 de desembre del 2014

SMARTCITY

CONCEPTE

El significat literal de SmartCity és Ciutat Inteligent. També es pot anomenar ciutat emergent o ciutat supereficient. Aquests tipus de ciutats s'anomenen així perquè són sostenibles, són capaces de respondre a les necessitats diàries de les persones, empreses i institucions (en el sentit social, econòmic, operatiu i ambiental).


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Perquè una ciutat sigui una SmartCity cal que rebi inversions en aspectes socials, enèrgics (electricitat, gas...), teconològics (electrònica, Internet) i de transports. A més, han de produir una qualitat de vida elevada en tots els sentits. Per tant, una ciutat inteligent no ho és només en l'àmbit tecnològic.

Normalment les Smart Cities es venen com ciutatas avançades tenològicament i ja prou, per questions de màrketing, però reialment cal que tingui recursos de tota mena.


APLICACIONS

Algunes ciutats estan en una fase de projecte pilot per esdevenir-se SmartCities, però encara cap ciutat del món s'adequa al 100% al concepte de SmartCity. Alguns exemples del que deia abans serien Edimburg, Dubái i Lyon.


BIBLIOGRAFIA

http://es.wikipedia.org/wiki/Ciudad_inteligente



                                                  Exemple de com seria una SmartCity.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada